Slijedi višemjesečni oporavak
0

Nogometaš Željezničara Josip Kvesić operisan u Hrvatskoj

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
U Specijalnoj bolnici za ortopediju ''Dr. Nemec'' u Matuljima kraj Opatije uspješno je operisan Josip Kvesić, lijevi bek aktuelnog bh. prvaka, sarajevskog Željezničara.

Ligamente Kvesićeve lijeve noge operisao je dr. Boris Nemec, inače šef Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i A- reprezentacije te zemlje.

Kako je ranije saopćeno iz Željezničara, na februarskom pregledu u Rijeci ustanovljeno je da Kvesić mora na operaciju zbog pucanja zadnjih i prednjih križnih ligamenata. Nakon operacije uslijedit će višemjesečni oporavak.

Kvesić je povrijeđen u prijateljskoj utakmici sa Istrom 1961. Do povrede je došlo pri samom kraju utakmice, a Kvesić je, kako su tada javili lokalni mediji, šepajući, te sa suzama u očima napustio teren u Rovinju.

Nakon sjajnih partija u dresu mlade reprezentacije BiH Kvesić je bio pozvan je u "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine za prijateljski susret protiv Slovenije, 6. februara. Međutim, zbog povrede nije uspio debitirati u nacionalnom timu koji vodi selektor Safet Sušić.