Nogomet
0

Nogomet: Navijači Reala žele Schustera za trenera

FENA
Bernd Schuster
Bernd Schuster
Navijači madridskog Reala žele smjenu trenera Fabia Capella, a trener po njihovu ukusu bio bi Nijemac Bernd Schuster, sadašnji trener prvoligaša Getafea, donosi španski dnevnik AS rezultate ankete u kojoj je Schuster dobio malo manje od polovice ukupno 38.000 glasova pristalica Reala.

Schuster bi bio idealan trener jer, prema navijačima, zna odabrati pravo igračko pojačanje, opušten je u odnosu sa medijima, stil vođenja ekipe je prilagođen španskom podneblju, a ima i izvrsne rezultate.

Njegov Getafe, koji jedan od najmanjih proračuna Primere, nedavno je pobijedio Real (1:0) i trenutno je sedmi na tabeli, a Getafe je i na pragu plasmana u polufinale Kupa Kralja.

Schuster je bio prvi izbor za trenera od strane novoga Realova predsjednika Ramona Calderona, kojeg je sportski direktor Peđa Mijatović ipak nagovorio da uzme Fabia Capella. U korist njemačkog trenera ide i činjenica da je jedini inozemni nogometaš koji je igrao za sva tri španska giganta Barcelonu, Real i Atletico Madrid.

Iza Schustera, drugo mjesto na tabeli navijačkih želja zauzeo je bivši trener Reala Vicente del Bosque jer je Real dok je on bio trener "igrao najljepši nogomet", a otkad je on napustio kormilo 2003. Real nije osvojio ništa.

Trener Chelsea Jose Mourinho dobio je 19 posto glasova navijača, a sadašnji trener Capello svega sedam posto. Navijači su četiri posto glasova dali bivšoj igračkoj legendi Michelu, koji vodi B sastav Reala u Drugoj ligi.