Nogomet
0

Nogomet: Bilić potpisuje u roku od sedam dana

FENA
Potpisat ću u sljedećih sedam dana i to je sigurno jer neću licitirati, potpisat ću ugovor pod bilo kakvim uvjetima koje mu ponudi Hrvatski nogometni savez, kazao je na konferenciji za novinare izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić.

On je dodao kako je zapanjen nevjerojatnim interesom javnosti oko njegova produženja ugovora, kazavši kako je u subotu bio pozvan na svečanu večeru sa američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, te da je očekivao i da ga "američki predsjednik upita je li potpisao ugovor".

Tvrdim da je 95 posto medija u svezi hrvatske nogometne reprezentacije dobronamjerno, ali preostalih pet posto po svaku cijenu nastoji unijeti razdor u odnose u reprezentaciji i to ponajprije špekulacijama oko mog potpisa ugovora, kazao je Bilić, napomenuvši kako je u svezi ugovora preostalo rješavanje uvjeta "tehničke prirode", te da se radi o kolektivnom ugovoru za cijeli stručni stožer, a ne samo za njega. Dnevno ima preko stotinu poziva jesam li potpisao ili ne, što je apsurdno, dodao je Bilić.

"Sve novinarske neistine oko mog ugovora na mene i članove mojeg stožera djeluju poput 'viagre', motiviraju nas u nastavku odrađivanja dobrog posla oko reprezentacije", kazao je Bilić.

On se osvrnuo i na problem oko pronalaženja kvalitetnih ljudi za detaljnu analizu utakmica mogućih hrvatskih protivnika u daljnjem dijelu EURA 2008, ukoliko se Hrvatska plasira u četvrtfinale.

"Sustavno promatramo naše protivnike u skupini EURA i tu nema nikakvih problema, ali zasad detaljnije ne analiziramo moguće protivnike u nastavku prvenstva jer je jako teško pronaći kvalitetne kadrove. Neki su zauzeti, neki su me odbili, no pronaći ćemo rješenje", izjavio je Bilić, koji je u srijedu potvrdio da će na EURO ići sa pet napadača. Prema Biliću, pozicija Ivice Olića i Mladena Petrića je neupitna, Ivan Klasnić i Igor Budan su zasad opravdali povjerenje, ukoliko ne bude ozljede, a petog napadača će izabrati između najmanje tri opcije, s tim da stručni stožer namjerava pozorno prati formu kandidata.

Vodstvo Saveza još nije odlučilo oko domaćina pripremne utakmice sa Moldavijom, no izbornik Bilić je javno izrekao neslaganje da se igra u Osijeku ukoliko trening kamp bude u Rovinju zbog kompliciranog putovanja.

"Ako se budemo pripremali u Istri u obzir dolaze Rijeka ili eventualno Zagreb", kazao je na kraju izbornik Bilić.