Nogomet
0

Nogomet: Bilić objavio popis putnika u Škotsku

FENA
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić u utorak je objavio popis igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Škotske koja će se igrati u Glasgowu 26. ovog mjeseca. Na Bilićevom popisu nalazi se 19 igrača, a među njima su i povratnici nakon dugotrajnog izbivanja zbog bolesti i ozljede Ivan Klasnić i Igor Budan.

"Na ovom popisu je manje igrača nego inače, što ne znači da su oni koji nisu pozvani otpali, već je razlog isključivo taj što na utakmici protiv Škotske želimo isprobati upravo određene kandidate", kazao je izbornik Bilić, te dvoboj protiv Škotske označio kao idealnu pripremu za EURO:

"Škoti ne poznaju prijateljske utakmice, pa će nam ovo biti pravi test koji će nam pokazati gdje smo dva mjeseca prije početka EURA i to iz razloga jer se radi o teškom protivniku koji je u jednoj jakoj skupini do posljednjeg trenutka bio u igri za plasman na EURO. Također, ovo će nam biti i posljednji test prije okupljanja na pripremama sredinom svibnja".

Hrvatski reprezentativci za dvoboj protiv Škotske okupit će se u nedjelju 23. ožujka i to izravno u Glasgowu.

POPIS REPREZENTATIVACA:

OBRANA: Stipe Pletikosa (Spartak M.), Mario Galinović (Panathinaikos)

OBRANA: Vedran Ćorluka (Manchester City), Dario Šimić (Milan), Robert Kovač (Borussia D.), Josip Šimunić (Hertha), Dario Knežević (Livorno)

VEZA: Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Rakitić (Schalke 04), Jerko Leko (Monaco), Niko Kranjčar (Portsmouth), Danijel Pranjić (Heerenveen), Luka Modrić i Ognjen Vukojević (oba Dinamo Z.)

NAPAD: Mladen Petrić (Borussia D.), Ivica Olić (Hamburger SV), Igor Budan (Parma), Ivan Klasnić (Werder)