Nogomet
0

Nogomet: Benzema produžio ugovor s Lyonom

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Karim Benzema potpisao je novi ugovor s prvakom Francuske, Lyonom do ljeta 2013. godine, saopštio je klub. Jedan od najtalentovanijih nogometaša današnjice bio je želja mnogih velikih klubova Evrope, ali je dogovorom sa čelnicima Lyona "prelomio" da karijeru i dalje gradi u matičnom klubu.

"Nema govora o tome da idem u drugi klub. Osjećam se dobro u Lyonu i želim da napredujem ovdje. Ovdje živim, normalno je da ovdje i ostanem da radim na sebi, a ne da idem u Italiju, Španiju ili Englesku. Nisam uopšte oklijevao da stavim potpis na novi ugovor", rekao je napadač, koji je na čelu liste strijelaca u francuskom prvenstvu sa 17 golova.

Benzemin ugovor je isticao 2012. godine, a pretpostavlja se da je osim trajanja ključna tačka novog ugovora klauzula o obeštećenju, koja prema nekim spekulacijama iznosi 100 miliona eura. Novi ugovor takođe sadrži i opciju "plus jedna godina".

Benzemin ostanak u Lyonu bi mogao da ubrza odlazak još jednog supertalentovanog francuskog igrača, Hatema Ben Arfe, sa kojim, prema pisanjima medija, nije u dobrim odnosima.