Nogomet
0

NK Sloboda: Otvoreno pismo Nogometnom savezu BiH

Sarajevo-x.com
Nakon odigrane druge finalne utakmice Kupa BiH Upravni odbor i menadžment Nogometnog kluba Sloboda uputio je otvoreno pismo Nogometnom savezu BiH u kojem predlaže određene izmjene za iduću sezonu kada je u pitanju kup natjecanje.

"Sve iskrene patriote i civilizirani ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, a koji su uživo ili putem izravnog TV prijenosa pratili utakmici u Mostaru nisu se ugodno osjećali slušajući zviždanje himni države čiji se kup igra, okretanje leđa zastavi BiH, pogrdno skandiranje na nacionalnoj osnovi, te veličanje imena druge države.

Nećemo ulaziti u razloge zbog čega se činilo sve navedeno, neka se time pozabave nadležne institucije, ali ćemo Vam predložiti da u narednoj sezoni preduhitrite takve stvari, kako oni koji časno s rukom na srcu stoje uz intoniranje državne himne, ne bi bili podvrgnuti pogrdnim izrazima i na kraju utakmice i kamenovanju", stoji u otvorenom pismu

Iz NK Sloboda predlažu da se u idućoj godini ponovo donese odluka o igranju samo jedne finalne utakmice u glavnom gradu gdje će se poštovati ime države čije se finale kupa i igra.

"Ne bi nikome više poželjeli da doživi onakva poniženja kakva su naši igrači, stručni stožer, naše izaslanstvo i navijači doživjeli pod Bijelim brijegom. Također treba uzeti u obzir da u našoj ligi prednost domaćeg terena ima veliku ulogu, tako da će u svakom narednom finalu, ako se ništa ne promijeni, ekipa koja uzvratnu utakmicu bude igrala kod kuće imati ogromnu prednost", navode iz Slobode i dodaju kako ovime ne žele umanjiti vrijednost pobjede Zrinjskog.