Vidljivi rezultati
0

FOTO / NK Kiseljak konstantno izbacuje nogometne talente

Sarajevo-x.com
U nogometu postoji egzaktni ključni pojam oko kojeg nema spora - rezultat. Za NK Kiseljak ,koji dolazi iz okoline Tuzle, može se reći da je pravi rasadnik talenata.

Da podsjetimo, ovaj klub sa klupe vodi Nevzet Hasanbašić - Lija prvi trener bh. nogometnog reprezentativca Vedada Ibiševića. Napadač Hoffenheima iskoristi svaku priliku da pomogne pomenutom klubu.

Recimo i to da je nedavno Nermin Mehmedinović, koji ima 22 godine i koji je također karijeru počeo u NK Kiseljak, potpisao ugovor sa švedskim niželigašem Ahusom.

U šest utakmica postigao je sedam golova. Njegov talenat uočili su klubovi iz elitnog razreda. Trenutno se nalazi na probi i nije isključena mogućnost da u narednoj sezoni zaigra u prvoj švedskoj ligi.

Jedan od najzaslužniji za ovakav rad kluba je trener Nevzet Hasanbašić - Lija. Čovjek koji voli nogomet i isto prenosi na igrače. U svakoj utakmici želi pobijediti i naglašava to jasno i glasno. Kod njega nema popustljivosti, a sve igrače tretira jednako.

Hasanbašić često podvlači kako su mnogi klubovi, kako iz BiH tako i iz inostranstva, zainteresovani za igrače iz kluba koji on uspješno vodi.

Ostje da vidimo da li će priuštiti nove elemente za priču.