Nogomet
0

NK Čelik: Ivo Ištuk i u naredne dvije godine trener

FENA
Uprava Nogometnog kluba Čelika objavila je danas da će saradnja s dosadašnjim šefom stručnog štaba ovog kluba, Ivom Ištukom, biti nastavljena i u naredne dvije sezone.

"Napravljen je veliki iskorak u rezultatskom i organizacionom smislu, Ištuk je dao doprinos i odlučili smo nastaviti saradnju", izjavio je danas na pres-konferenciji Ismet Sarajlić, potpredsjednik NK Čelik.

Zadovoljstvo zbog dogovora s upravom zeničkog kluba nije krio ni Ištuk, jedan od rijetkih trenera koji je uspio cijelu sezonu provesti na klupi Čelika.

"Drago mi je što nastavljamo saradnju. Čelik je veliki klub, Zenica je grad koji voli i živi za Čelik. Ovdje sam našao sebe, imamo vizuju evropskog Čelika i nadam se da ćemo naše planove provesti u djelo», izjavio je Ištuk.

Nogometaši Čelika u subotu u okviru 30. kola Premijer lige BiH gostuju u Sarajevu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" i u slučaju pobjede izborit će plasman u pretkolo Kupa UEFA, a još imaju i teoretske šanse da osvoje svoju treću titulu prvaka BiH.