Nogomet
0

NK Bosna i Demoni pozivaju navijače na stadion: Moramo pobijediti Zvijezdu

Klix.ba
Tačno deset kola ostalo je do završetka prvenstva u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, u okviru koje se takmiči i visočki Nogometni klub Bosna. Liga iz koje bi ove godine trebalo da ispadne više od četiri kluba, u zavisnosti od razvoja situacije u Premijer ligi BiH, veoma je zahtjevna i težak je posao pred visočkim nogometašima do kraja ovog prvenstva. Upravo iz tog razloga danas je u zvaničnim prostorijama kluba, na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom upriličena press konferencija pred utakmicu NK Bosna – NK Zvijezda.

Konferenciju za medije otvorio je Mirza Alimanović, član Upravnog odbora NK Bosna, koji je kazao nešto o prethodnim rezultatima, ali i o predstojećoj utakmici sa gradačačkom Zvijezdom.

“Osvrnut ću se ovom prilikom na utakmicu iz prethodnog kola kada smo u Jajcu poraženi rezultatom 5:1. To definitivno nije situacija kakvu na terenu ima Bosna, budući da smo bili desetkovani zbog povreda i kartona, koje su naši igrači na prethodnim utakmicama zaradili te smo u Jajcu igrali sa samo osam prvotimaca u ekipi. Ovog puta, u derbiju koji igramo u subotu 2. aprila od 16:00 sati, protiv ekipe Zvijezde iz Gradačca očekujem potpuno drugačiju situaciju i osvajanju tri boda", izjavio je Alimanović.

Potom se novinarima obratio i nogometaš NK Bosna Vedad Džafić.

"Moramo pobijediti Zvijezdu u subotu. Vjerovatno to neće biti lijepa utakmica, ali obećavamo jaku, čvrstu borbu s obzirom na to s kakvom ekipom igramo”, rekao je Džafić.

UG Demoni ističe da je pobjeda najvažnija.

"Koristim ovu priliku da pozovem sve navijače NK Bosna da nam se u subotu pridruže na tribinama Gradskog stadiona Luke, kako bismo podržali naš klub do pobjede. Nakon nekoliko loših rezultata mislim da je vrijeme da se ovi igrači uozbilje, što bi posebno dobro bilo da to učine protiv ekipe iz Gradačca. Jaka ekipa, gostujući navijači i lijepo vrijeme sigurno će dati posebnu draž ovom subotnjem derbiju u kojem se ne smijemo zadovoljiti samo jednim bodom. Moramo pobijediti, jer pobjeda je najvažnija”, kazali su ovom prilikom predstavnici UG Demoni Mahir Kerkez i Tarik Đulić.