Nisu računali na njega
0

Njemački nogometni savez i Löw odbacili Ballackove kritike

Totalsport
Njemački nogometni savez (DFB) i selektor "elfa" Joachim Löw odbacili su kritike koje im je uputio Michael Ballack, dugogodišnji kapiten njemačke reprezentacije.

Podsjetimo, doznavši da više ne konkurira za reprezentativne akcije te da će mu posljednja utakmica za "elf" biti prijateljska protiv Brazila, Ballack je saopćenjem ponudu odbacio, a usput i izrekao neke teške riječi u smjeru Löwa.

"Stil i sadržaj onoga što je rekao u skladu su s načinom kako me tretirao od povrede zadobijene prošlog ljeta. Nazvati davno dogovorenu prijateljsku utakmicu mojom oproštajnom je farsa. Znam da svojim navijačima dugujem tu utakmicu, ali ponudu neću prihvatiti", napisao je u saopćenju Ballack, strijelac 42 gola za izabranu njemačku vrstu.

DFB i Löw tvrde da je Ballack za takvu ideju znao još od marta, kada mu je i rečeno da za njega više nema mjesta na popisu njemačkih reprezentativaca.

"Ne shvatam njegov potez i zašto je sve nazvao farsom kada mu je na sastanku 30. marta rečeno da više nije u našim planovima. Od tada smo razgovarali nekoliko puta i mislili smo da je u njegovom interesu da još jednom kao kapiten povede ekipu na teren", tvrdi Wolfgang Niersbach, glavni sekretar DFB-a.

Utakmicu protiv Brazila njemačka nogometna reprezentacija odigrat će 10. augusta.