Nogomet
0

Njemački drugoligaš Ingolstadt želi dovesti Misimovića

Totalsport
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
U dijelu njemačkih medija pojavila se informacija prema kojoj čelni ljudi drugoligaša Ingolstadta idealnim pojačanjem za svoju ekipu vide u bosanskohercegovačkom nogometnom reprezentativcu Zvjezdanu Misimoviću.

Ingolstadt je krajem prošle sezone izborio plasman u Bundesligu 2 u čijoj se zoni ispadanja nalaze u aktuelnom ligaškom nadmetanju. Potraga za pojačanjima je u toku i proteže se od reprezentativaca SAD-a Edsona Buddlea i Freddyja Adua, pa sve do veznog nogometaša BiH koji je u nemilosti turskog Galatasaraya.

Misimović je, podsjetimo, prošlog ljeta stigao u Istanbul kao veliko pojačanje momčadi koju je tada vodio Frank Rijkaard. Nasljednik Holanđanina Gheorghe Hagi nakon jednog sukoba na treningu izbacio je Bosanca iz sastava. Turski mediji pisali su da je problem prouzrokovala žvakaća guma u ustima nogometaša koji je nakon toga sjedenje na tribinama pretpostavio transferu u, za njegov ukus, prehladnu Rusiju.

O mogućem dovođenju Misimovića u Ingolstadt čiji je budžet vjerovatno preskroman za takav transfer, sportski direktor kluba Harald Gärtner je rekao: "Možda ćemo jednom na tu temu razgovarati, ali mislim da se to u januarskom prijelaznom roku neće dogoditi."