Prijateljski susret
0

VIDEO / Njemačka uvjerljiva u Budimpešti

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji njemački nogometaši su vrlo dobrom igrom i uvjerljivom pobjedom nad Mađarskom 3-0 u pripremnom dvoboju za Mundijal, odigranom u Budimpešti, ohrabrili navijače "elfa" uoči svjetske smotre u Južnoafričkoj Republici.

Lukas Podolski doveo je Njemačku u vodstvo već u 4. minuti pogotkom iz penala. Mario Gomez poentirao je iz blizine u 69. minuti za drugi gol svoje selekcije, a konačnih 3-0 postavio je Cacau u 72. minuti iz lijepe solo-akcije. Bio je to njegov treći gol u zadnja dva nastupa.

U svom tek četvrtom nastupu za "elf", vrlo dobru partiju pružio je 23-godišnji vezni igrač Stuttgarta Sami Khedira, koji je "uskočio u kopačke" povrijeđenog kapitena Michaela Ballacka. Kao što je poznato, Ballack zbog povrede skočnog zgloba neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Selekcija SAD-a pobijedila je na stadionu Lincoln Financial Field u Philadelphiji Tursku s 2-1 u prijateljskom dvoboju. Arda Turan doveo je goste u vodstvo iz kontranapada u 27. minuti, no preokret su svojim golovima u nastavku Amerikancima omogućili Jozy Altidore i Clint Dempsey.

Američka selekcija u nedjelju putuje za Južnoafričku Republiku. Predstoji joj tamo posljednja pripremna utakmica, 5. juna protiv Australije, sedmicu dana uoči prvog okršaju na Mundijalu protiv Engleske. 

Prijateljske utakmice:

Mađarska – Njemačka 0-2 SAD – Turska 2-1