Nogomet
0

Njemačka osvojila treće mjesto u najljepšoj utakmici SP-a

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Reprezentacija Njemačke osvojila je treće mjesto pobjedivši Urugvaj sa 3:2, u jednoj od najljepših utakmica na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Publika je imala priliku gledati jednu od najljepših utakmica na Svjetskom prvenstvu u JAR-u, sa mnoštvom prilika i pet golova.

Prvi gol na utakmici postigao je Thomas Muller u 19. minuti susreta, nakon što je Muslera kratko odbio šut Schweinsteigera.

Cavani je utakmicu vratio na početak golom iz 28. minute. Suarez je odlično dodao napadaču Palerma, koji je pucao pored Butta i pogodio mrežu.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 51. minuti Urugvaj je došao do potpunog preokreta. Diego Forlan, jedan od najboljih igrača prvenstva postigao je fantastičan gol volejom na asistenciju Arevala. To je bio Forlanov peti gol na SP-u.

Samo četiri minute kasnije Jansen je izjednačio udarcem glavom. Boateng je nabacio sa desne strane, Jansen je visoko skočio i matirao nesigurnog Musleru.

U 82. minuti Khedira je postigao novi gol, peti gol na utakmici. Boateng je ponovo ubacio, Khedira se odlično snašao i postigao pogodak za pobjedu i treće mjesto njemačke reprezentacije.

Posljednju priliku na utakmici imao je Diego Forlan, koji je sa 18 metara iz slobodnog udarca pogodio prečku.