Maradona za Bild
0

"Njemačka nije favorit Svjetskog prvenstva"

Totalsport
Diego Maradona (Foto: Reuters)
Diego Maradona (Foto: Reuters)
Selektor argentinske nogometne reprezentacije Diego Maradona procijenio je Njemačku kao samo solidnu reprezentaciju, bez izgleda za osvajanje naslova svjetskog prvaka.

"Mislim da Njemačka u Münchenu nije bila loša. Argentina je bila dobra. Od početka smo vaše igrače podvrgnuli pritisku. Zbog toga se niste mogli osloboditi", izjavio je Maradona novinaru Bilda nakon prijateljskog dvoboja na Allianz Areni, koji su Argentinci golom Gonzala Higuaina dobili 1-0.

"Ne vjerujem da je Njemačka među favoritima na SP-u. Imate tim koji će se boriti i otežati posao svakoj reprezentaciji. Ali, naslov, to ne"

Kako ste doživjeli igru "elfa"?

"Preagresivnom. Malo mi razočaravajuće djeluje što Nijemci nisu igrom došli ni do jedne prilike za gol. Zato su krenuli s prekršajima. Logično je da se to događa kad ekipa nije u stanju odigrati dva dodavanja", odgovorio je Maradona.

"Njemačka mi se čini dobrom u ofanzivnom pogledu, nešto slabijom u defanzivnom. Ipak, najviše mi se sviđa Philipp Lahm. Mislim da spada među pet najboljih bočnih igrača na svijetu".

Koji je vaš plan za SP?

"Povesti u Južnu Afriku najbolju moguću ekipu i, uz Božiju pomoć, osvojiti naslov svjetskog prvaka".