Nogomet
11

DFB Pokal: Petarda Hoffenheima, Bayern rutinski protiv HSV-a

Piše: A. D.
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras je igrano osam mečeva njemačkog nacionalnog Kupa u kojima je nastupila nekolicina naših internacionalaca.

Mujdžin Freiburg pet puta je pogađao mrežu drugoligaša Munchena 1860 za konačnih 2:5. Naš reprezentativac meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Leverkusen je boljim izvođenjem penala eliminisao trećeligaša Magdeburga. Regularnih 90 minuta utakmice okončano je rezultatom 1:1, a nakon produžetaka rezultat je glasio 2:2.

Iako se tokom penala činilo da će se dogoditi senzacija, Apotekari su je ipak spriječili i prošli dalje. Bivši kapiten Zmajeva Emir Spahić nije iskoristio udarac sa bijele tačke.

Eintracht Braunschwieg je rezultatom 1:0 kao gost porazio Wurzburgher, a jedini gol na utakmici postigao je Nielsen. Damir Vrančić meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Sa visokih 5:1 Hoffenheim je počastio drugoligaša FSV Frankfurta, a u početnom sastavu nakon dugo vremena našao se Ermin Bičakčić koji je zamijenjen nakon sat vremena igre. Meč je okončan rezultatom 5:1.

Sjajnu partiju ponovo su prikazali fudbaleri Bayerna koji su kao gosti porazili HSV rezultatom 3:1. Strijelci u rutinskom trijumfu bili su Lewandowski, Alaba i Ribery, dok je čast domaćina pogotkom sačuvao Lasogga u samom finišu.

Pobjede su ostvarili i Borussia M’gladbach na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu (2:1), kao i Wolfsburg koji je sa 4:1 bio bolji od Heidenheima na domaćem terenu.