Nogomet
0

Nizozemska porazila Hrvatsku

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hrvatska nogometna reprezentacija je u prijateljskom susretu igranom u Splitu pred 25.000 gledatelja izgubila od Nizozemske 0:3 (0:2).

U prvom pripremnom nastupu za EURO hrvatska reprezentacija je u Splitu doživjela težak poraz. Igra hrvatske reprezentacije bila je posve neprepoznatljiva i bila je to sasvim sigurno najgora predstava od kada je Slaven Bilić preuzeo hrvatsko kormilo.

Gosti su dominirali u svim detaljima igre i premda su u Split doputovali bez Arjena Robbena, Ruuda van Nistelrooya, Robina van Persiea, Clarencea Seedorfa i Andrea Ooijera to se nije osjetilo na njihovoj igri. Bili su razigrani i odlično postavljeni na travnjaku i deklasirali su suparnika

Gosti su oba pogotka postigli nakon velikih pogrešaka hrvatske obrane. Kod prvog gola u 9. minuti Dario Šimić je zakasnio ispratiti Heitingu koji je na ubačaj Sneijdera s pet metara glavom matirao Pletikosu. Kod drugog pogotka (37. minuta) kiksala je kompletna zadnja linija. Prvo su Ćorluka i Srna ispali na dvostruko dodavanje Van Bronckhorsta i De Clerca, a u nastavku akcije De Clerc je uposlio usamljenog Huntelaara kojem s nekoliko metara nije bilo teško svladati Pletikosu.

Konačan udarac Nizozemci su Hrvatima zadali u 89. minuti kada je Vennegor of Hesselink postigao treći pogodak.