Edin Džeko
0

"Ništa se ne dešava, a bombardovan sam ponudama"

Totalsport
Edin Džeko na meti najvećih evropskih klubova (Foto: Reuters)
Edin Džeko na meti najvećih evropskih klubova (Foto: Reuters)
Edin Džeko, 24-godišnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac i napadač Wolfsburga i dalje je u vrtlogu najveće nogometne sapunice zadnjih godinu i pol dana.

Pojavljivali su se i odlazili klubovi zainteresirani za njega, a nailazili su na zid kada je došlo vrijeme pregovara s upravom njemačkog Bundesligaša. Ovi se prvo stavili klauzulu u Džekin ugovor po kojem budući kupac mora izdvojiti 30 miliona eura.

Sada više niti to nije dovoljno, jer je prošao datum ograničenja. Sada traže 40 miliona, a niko izgleda ne želi toliko platiti. Milan je najduže "lomio" upravu Wolfsburga, pa je odustao. Potom se pojavio Juventus, no i oni su tražili kompromis. Sada se, navodno, opet u igru vraća Milan, a kada su novci u pitanju izgleda da najmanje problema stvara Manchester City, samo oni niti sami nisu sigurni žele li Džeku ili ne.

"Nevjerojatna je ova situacija. Bombardovan sam ponudama, želim otići, a ništa se ne događa. Deprimiran sam pomalo svime", navodno je Džeko rekao prijatelju, a što prenose italijanski mediji.