Irfan Redžepagić potvrdio
5

Ništa od Džekinog odlaska u Tursku

Anadolija
Edin Džeko (Foto: mcfc.co.uk)
Edin Džeko (Foto: mcfc.co.uk)
Irfan Redžepagić, menadžer nogometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeke odbio je mogućnost da popularni nogometaš Manchester Citya karijeru nastavi u Galatasarayu, jednom od najvećih turskih i evropskih nogometnih timova.

Informacije o mogućem odlasku Džeke u Tursku objavilo je više turskih medija, pozivajući se na svoje izvore.

"To su dezinformacije, nema ništa od toga", kazao je Redžepagić za agenciju Anadolija (AA), komentirajući navode turskog dnevnog lista "Star" da je legendarni turski trener Fatih Terim već zatražio od uprave Galatasaraya da kontaktira Džeku.

Direktor Galatasaraya Unal Aysal izjavio je za "LIG TV" da će iz Evrope uskoro dovesti "napadača izrazite visine, specifične korpulentnosti", što su brojni turski mediji protumačili upravo kao spremnost da se Džeko dovede u Tursku.

Turski mediji su špekulirali kako Fatih Terim želi vidjeti Džeku u timu Galatasaraya sljedeće godine, te da je zadužio koordinatora za upravljanje u Galatasarayu da stupi u kontakt sa bh. nogometašem.

Prema navodima turskog lista "Star", Džeko je u vezi s mogućnošću prelaska u Galatasaray izjavio "da bi mogao igrati u Turskoj, ali da se Turci najprije moraju dogovoriti s njegovim sadašnjim klubom".

Uprava Manchester Citya istakla je ranije da Edin Džeko košta 30 miliona eura. Mediji u Turskoj prenose da nijedan tim u Turskoj, osim Galatasaraya, nije u stanju da plati tako visoku sumu.

Pretpostavlja se da bi ovaj transfer mogao biti realiziran tek ako engleski tim spusti cijenu Džeke na 20 miliona eura.

Prema navodima lista "Star", Džeko je tip igrača kojeg žele direktor Galatasaraya Unal Aysal i trener Fatih Terim.

Ove godine Glatasaray će se takmičiti u Ligi prvaka i rasprodao je sve godišnje karte. Dolaskom Edina Džeke u tim Galatasaraya, bio bi ostvaren jedan od najvećih transfera u historiji turskog nogometa.