Kenny Dalglish
0

"Nismo zaslužili četvrtfinale"

Totalsport
Kenny Dalglish (Foto: Reuters)
Kenny Dalglish (Foto: Reuters)
Novi udarac u ionako užasnoj sezoni nogometaši Liverpoola doživjeli su u četvrtak. Nakon prošlosedmičnog poraza kod Brage (1-0) u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige, na svom su Anfieldu odigrali samo 0-0 i završili takmičenje.

Menadžer "redsa" Kenny Dalglish nije tražio alibije nakon utakmice, pošteno je priznao da njegova ekipa nije igrala dobro i da nije ni zaslužila prolazak u četvrtfinale.

"Znali smo i prije utakmice da je odgovornost na nama i da sami moramo slomiti suparnika. Možda bi sve bilo drugačije da je nam udarac Andyja Carrolla glavom u prvom poluvremenu donio vodstvo. Morate biti vrlo jaki u kreiranju igre da biste slomili organiziranu ekipu poput Brage ili vam treba malo sreće, a mi nismo imali nijedno", rekao je škotski stručnjak, a potom se osvrnuo na mogućnost da Liverpool ostane bez Evope sljedeće sezone budući da je trenutno tek na šestom mjestu u Premierligi.

"Bit će razočaravajuće ako nas ne bude u Evropi iduće sezone. Ali tamo se dolazi samo pobjedama i sada je na nama da to i ostvarimo. Ukoliko pobijedimo dovoljan broj puta i skupimo dovoljno bodova, ići ćemo u Evropu", mudar je zaključak ponudio Dalglish.