Guardiola nakon poraza
0

"Nismo imali posjed lopte na kakav smo navikli"

Totalsport
Josep Guardiola
Josep Guardiola
Trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola analizirao je razloge iznenađujućeg poraza njegove momčadi kod Real Sociedada 2-1 u 34. prvenstvenom kolu u Primeri.

Guardiola je, nakon pobjede ove sedmice u Madridu protiv Reala s 2-0 u prvoj polufinalnoj utakmici lige prvaka, na travnjak u ovoj utakmici poslao ''kombinovanu postavu''. Već u utorak je na redu uzvrat protiv Reala, koji je također izgubio u 34. kolu Primere, i to kod kuće od Zaragoze s 3-2, pa je katalonska ekipa zadržala 8 bodova prednosti pred Realom, a do kraja prvenstva su ostala još samo četiri kola.

"Danas smo naučili važnu lekciju. Mi smo ekipa koja može pobijediti, ali i izgubiti. Trebaju nam još četiri boda za osvajanje naslova prvaka, moramo vidjeti gdje i kako ih što prije osvojiti. Našli smo se u teškoj situaciji u ovoj utakmici, bez puno važnih igrača u sastavu. Dobro smo se borili u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli imati posjed lopte u nogama kakav inače imamo. Nismo dobro kontrolirali loptu", komentarisao je Guardiola.

Najavio je i uzvrat protiv Reala.

"Bilo bi bolje da smo uoči ogleda s Real Madridom pobijedili u ovoj utakmici. Međutim, nismo i analizirat ćemo ovaj poraz. Utakmicu u utorak dočekujemo s lijepom prednošću iz prvog dvoboja. Trebamo osigurati da se naši povrijeđeni igrači što prije oporave. Uspijemo li prevladati teškoće koje imamo s povredama, imat ćemo više opcija za finale na Wembleyju, ako se plasiramo.