Miralem Pjanić
0

"Nismo favoriti protiv Bordeauxa u Ligi prvaka"

Totalsport
Miralem Pjanić (Foto: AP)
Miralem Pjanić (Foto: AP)
Bosanskohercegovački nogometaš Miralem Pjanić prije tri sedmice bio je junak svog Lyona. Pogotkom za 1-1 na Santiago Bernabeuu bio je najzaslužniji za izbacivanje “zvjezdanog” Real Madrida u osmini finala Lige prvaka.

Iako je Lyon time bio autor najveće senzacije dosadašnjeg dijela ovosezonske Lige prvaka, Pjanić ne smatra da je njegov klub favorit u francuskom okršaju četvrtfinala. S druge će strane terena stajati Bordeaux, a prva je utakmica na rasporedu u utorak u Lyonu.

"To što smo izbacili Real ne znači automatski da ćemo izbaciti i Bordeaux. Igrat ćemo protiv vrlo dobre ekipe s kojom se nije lako nositi. No, znamo što nas očekuje i nećemo ih podcijeniti", kazao je bh. veznjak u najavi utakmice.

Pjanićeve riječi o Bordeauxu kao vrlo teškom suparniku potvrđuje i podatak da nogometaši Laurenta Blanca trenutno imaju čak sedam pobjeda zaredom u Ligi prvaka. Nakon uvodnog remija protiv Juventusa u grupi A, Bordeaux je nanizao pet pobjeda u prvom krugu takmičenja, a tome je dodao i dva trijumfa protiv Olympiacosa u osmini finala.