Florent Malouda
0

'Nisam zadovoljan i Ancelotti to zna'

Totalsport
Chelseajev 29-godišnji krilni napadač i francuski nogometni reprezentativac Florent Malouda frustriran je jer u sezoni Svjetskog prvenstva često grije klupu, iako je prošle sezone bio standardni prvotimac.

Chelsea je godinama bio prepoznatljiv po igri i formaciji s krilnim napadačima, Međutim, italijanski strateg Carlo Ancelotti je svojim dolaskom ove sezone to promijenio, te najčešće primjenjuje formaciju 4-3-1-2, u kojoj često nema mjesta u ekipi za Maloudu.

  • Ancelottijev sistem je fizički vrlo zahtjevan. U posljednje vrijeme je naša ekipa zbog toga igrala s manje intenziteta,  manje fluida. Ipak, treba reći da smo s novom formacijom na vrhu tabele, to se mora respektirati, pa i mi igrači podržavamo novi sistem - analizira Malouda.

Raduju ga uspjesi ekipe, ali je nezadovoljan svojim statusom.

  • Prije utakmice s Birminghamom sam razgovarao s menadžerom i rekao mu za svoje frustracije. Činjenica je da sam u najvažnijim utakmicama, protiv Manchester Uniteda i Arsenala, sjedio na klupi. Grijanje klupe mi baš neće omogućiti naročit status u francuskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu. Ancelotti je svjestan toga, a ja trenutno plaćam cijenu zbog novog sistema. Znam da niti njemu nije lako zadovoljiti svakoga u ekipi, ima nas puno. Ja se ne mogu natjecati s Frankom Lampardom za poziciju lijevog veznog igrača, pa to je njegovo najbolje mjesto u ekipi, a tu poziciju igra i u engleskoj reprezentaciji - nastavio je Malouda.

Na kraju je priznao da mu niti ideja o promjeni sredine nije strana.

  • Ako za mene nema mjesta u ekipi, mogao bih pronaći novi klub. To ne bi bio nikakav problem. Međutim, u Chelseaju su rekli da ne kane nikoga puštati, niti sada u zimskom prelaznom roku, niti na ljeto. Mislim, meni je dobro u Chelseaju, ali stvari se moraju promijeniti. Kada sam stigao u ovaj klub, nosio sam etiketu Mourinhovog igrača. U međuvremenu sam upoznao pet trenera i uvijek sam se morao nanovo dokazivati. Prošle sezone sam izborio ulogu jednog od ključnih igrača. Sada je to opet dovedeno u pitanje - zaključio je žalopojke Malouda.