Nicolas Anelka
0

"Nisam vrijeđao Domenecha"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadač francuske nogometne reprezentacije Nicolas Anelka izjavio je da prihvata isključenje iz ekipe, ali opovrgava da je svom selektoru rekao uvrede prenijete u medijima.

"J... se, prljavi kurvin sine!"

Tim se riječima, navodno, Anelka obratio Domenechu u poluvremenu utakmice 2. kola grupe A Svjetskog prvenstva protiv Meksika. Priču je francuskom dnevniku L'Equipeu prepričao neimenovani izvor. Prehodno je, prema priči, uslijedila Domenechova bukvica Anelki zbog njegove igre.

Domenech je, u svakom slučaju, povukao Anelku iz igre, a Francuzi su izgubili utakmicu 2-0, te sada više ne ovise samo i o sebi. Čak i ako pobijede Južnoafričku Republiku u 3. kolu, sigurno putuju kući u slučaju remija južnoameričkih selekcija Meksika i Urugvaja u 3. kolu.

Francuski nogometni savez odlučio je u subotu odstraniti Chelseajevog napadača Nicolasa Anelku iz selekcije. Anelka je, pak, u izjavi koju prenosi L'Equipe, priznao da je imao verbalni sukob s Domenechom u poluvremenu dvoboja s Meksikom. Ipak, nije ga i vrijeđao, tvrdi.

"Riječi koje su mediji prenijeli da sam ih, kao, izgovorio Domenechu, nisu izašle iz mojih usta. Da, priznajem da sam imao vruć razgovor sa selektorom u poluvremenu dvoboja s Meksikom. No, to se događalo u našoj svlačionici, pred mojim saigračima i stručnim vodstvom ekipe. Takve stvari nikada ne bi smjele izlaziti iz svlačionice", ljut je Anelka.

"Nikada mi nije bio cilj narušiti odnose u reprezentaciji, instituciji koju poštujem. Da, poštujem francusku reprezentaciju i sve njene igrače, bez izuzetka. To posebno naglašavam, bez izuzetka! Odluku o mom isključenju iz ekipe prihvatam, a mojim suigračima želim sve najbolje protiv Južnoafričke Republike", zaključio je Anelka.