Leonardo brani Ronaldinha
0

"Nisam vidio nikakve dokaze da je partyjao"

Totalsport
Leonardo (Foto: AFP/File)
Leonardo (Foto: AFP/File)
Brazilski trener italijanskog nogometnog giganta Milana, Leonardo, stao je u odbranu svog po medijima prozivanog nogometaša i sunarodnjaka Ronaldinha.

Riječ je o optužbama talijanskih medija da je Ronaldinho, kojeg je tokom cijele karijere pratio glas “noćne ptice”, uoči velikog gradskog derbija protiv Intera igranog 24. januara proveo tri noći zabavljajući se s društvom do kasno u noć.

Medijske su teze dobile uporište u Brazilčevoj slaboj igri u samoj utakmici, koju je Inter dobio s 2-0, a Ronaldinho je u sudijskoj nadoknadi propustio realizirati jedanaesterac.

"Nisam ljut, ali volio bih reći kako mislim da bi novinarsko izvještavanje trebalo biti poduprto dokazima. Osobno, nisam vidio nikakve dokaze koji podupiru tvrdnje o Ronaldinhu i njegovom navodnom partyjanju. Ja vjerujem svom igraču koji kaže da nije slavio, igraču s kojim imam odličan odnos i kojega dobro poznajem" – rekao je Leonardo na press-konferenciji uoči nedjeljne utakmice 23. kola Serie A protiv Bologne, uz dodatak:

"Ronaldinho je ove sedmice trenirao jako dobro i radio je sve što se od njega tražilo. Razočaran sam što su neprovjerene informacije procurile u javnost i što se podigla ovolika prašina oko toga."

O samoj utakmici s Bolognom Leonardo nije trošio previše riječi, pa je tako kazao samo da Alessandro Nesta, Alexandre Pato i Gianluca Zambrotta neće biti u kadru zbog povreda.