Sudija priznao
0

"Nisam smio suditi penal za Manchester"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Nakon što je Manchester United preokrenuo vodstvo 2-0 Tottenhama u pobjedu 5-2 u susretu 34. kola Premier lige, veliku prašinu podigao je jedanaesterac suđen u korist “crvenih vragova”.

Pogotkom s bijele tačke u 57. minuti utakmice United je smanjio zaostatak za Spursima koji su djelovali prilično uvjerljivo nakon pogotka Luke Modrića za 2-0. Poslije utakmice je menadžer londonskog tima Harry Redknapp “rigao vatru” na račun glavnoga sudiju utakmice Howarda Webba, označivši (nepostojeći) jedanaesterac kao prekretnicu u susretu.

  • Bio je to poklon koji Manchester United nije zaslužio. Katastrofalna odluka. Ne kažem ja da je sudija nepošten, navodno je jedan od najboljih koje imamo. No, ukoliko je ova njegova izvedba bila dobra, nikako ne bih volio vidjeti slabija sudijska izdanja. Njegove su odluke odvele utakmicu u drugom smjeru. Pogriješio je i mi smo zbog toga poraženi, da nije svirao jedanaesterac, uvjeren sam da bismo pobijedili - zaključio je tada Redknapp.

Sporan detalj iz 57. minute sada je prokomentirao i sam Webb, priznavši da nije smio svirati pad Michaela Carricka ispred golmana Spursa Heurelha Gomesa.

  • Pogledao sam snimak utakmice i smatram da sam napravio grešku. Ona nije bila namjerna, jednostavno, takve se stvari događaju. Nije jednostavno niti lako vidjeti s terena kako se akcija odvija, ono što sam ja vidio je da je igrač Manchester Uniteda dotakao loptu i nakon kontakta s golmanom pao na travnjak. Razočaran sam jer težim perfekciji, pa ću još jednom detaljno pogledati ovo što se dogodilo kako bih u budućnosti izbjegao da mi se takve stvari događaju - kazao je Webb i zaključio:

  • Nikada ne želim negativno utjecati na igru i ne uživam u trenucima kada ne ispunim visoko postavljene sudijske standarde.