Sergio Ramos
0

"Nisam povrijeđen, nema razloga za brigu"

Totalsport
Sergio Ramos (Foto: AP)
Sergio Ramos (Foto: AP)
Desni branič Real Madrida Sergio Ramos napustio je sinoćnju utakmicu 2. kola skupine H Svjetskog prvenstva između španske nogometne reprezentacije i Hondurasa (2-0 pobjeda Španije) u 77. minuti.

Selektor “furije” Vicente Del Bosque povukao je Ramosa iz igre zbog povrede rebra zadobivene u utakmici 1. kola protiv Švicarske, ali nakon dvoboja je branič Reala odagnao strahove o pogoršanju vlastite povrede.

"Bila je to samo mjera predostrožnosti. Osjećam se dobro i nema razloga za brigu", rekao je Ramos za As, osvrnuvši se tada još kratko na dvoboj s Hondurasom.

"Najvažnija stvar je da smo pobijedili. Učinili smo to s dva gola razlike i sada ovisimo sami o sebi za prolaz u drugi krug, iako valja reći da smo trebali pobijediti uvjerljivije. Bio je to jedan od onih dana kada nije ništa ulazilo u mrežu. Ipak, popravili smo se u odnosu na prvu utakmicu (poraz od Švicarske 0-1) i to je put kojim trebamo nastaviti."

Treće kolo grupe H u kojem će se Španija ogledati s Čileom, a Švicarska s Hondurasom, na rasporedu je u petak, 25. juna.