Alen Škoro za Sarajevo-x.com
0

"Nisam pogriješio što sam došao u Meksiko, mada je početak bio paklen“

Razgovarao: E. Isanović
U posljednjem kolu meksičkog prvenstva Alen Škoro je postigao fenomenalan pogodak za Queretaro. Njegov klub slavio je pobjedu od 2-1 u posljednjim trenucima meča. Nekadašnja "bordo desetka" naglašava da je zadovoljan svojim nastupima u zemlji koja je jedna od najnaseljenijih na svijetu.

"Osvajanje kompletnog plijena protiv Unam Pumasa bilo je od izuzetne važnosti. Uvijek je lijep osjećaj kada postigneš onakav pogodak. Pratio sam akciju i reagovao na pravi način u pravom momentu. Zaista sam sretan zbog toga“, kaže iz dalekog Meksika za Sarajevo-x.com Škoro.

U optimističnom tonu podvlači da je stigao u organizovan klub.

"Gallos Blancos de Queretaro je organizovan na vrhunskom nivou. Nalazimo se u sredini tabele, što nije loše s obzirom da je klub tek ušao u elitni razred. Imamo fantastične navijače. Naime, na svim domaćim utakmicama dođe ih oko 30 hiljada i bodre nas svih 90 minuta. U takvim okolnostima nećemo pognuti glavu niti pred jednim suparnikom".

Ljubimac navijača Sarajeva apostrofira da se još uvijek nije potpuno adaptirao.

"Moje prilagođavanje na nogomet u Meksiku bilo je teško i naporno. Još uvijek ne mogu reći da sam se navikao. Drugačija je klima, hrana i voda. Nadmorska visina je 1.800 metara. Nije mi bilo lako, pogotovo na početku, ali se trud isplatio. Nisam pogriješio što sam došao ovdje. Liga ima šest ili sedam klubova koji su u rangu sa timovima iz Evrope. Prvi dio sezone traje do 13. novembra. Potom slijedi pauza od dvije sedmice i onda se opet vraćamo na zelene terene“.

Prokomentarisao je dešavanja u nacionalnoj vrsti.

"Reprezentacija me pretjerano i ne zanima zato što svi znamo šta se dešava. Ipak, mislim da igrače treba više poštovati, oni su ključ svega. Vjerujem da bi oni bili najsretniji da je situacija povoljnija. No, nadam se da će utakmica protiv Rumunije završiti u našu korist i da ćemo se sa pobjedom vratiti u bitku za drugo mjesto“.

Za kraj je spomenuo tim sa Koševa gdje je i počeo graditi nogometnu karijeru.

"Pratim sva dešavanja oko FK Sarajevo. Naravno da sam sretan kao i svi istinski zaljubljenici bordo boje što je klub pri vrhu tabele. Vjerujem da će jedan trofej završiti u Titovoj 38/a", završio je Škoro i istakao da mu je sve mnogo lakše kako su mu se pridružili supruga i kćerkica. Najavio je dolazak u glavni grad BiH u maju naredne godine.