Bert van Marwijk
0

"Nisam otpisao Van Nistelrooya"

Totalsport
Bert van Marwijk
Bert van Marwijk
Iako ga nije uvrstio na popis 26 kandidata za SP koje će u ponedjeljak okupiti u Amsterdamu, selektor holandske nogometne reprezentacije Bert van Marwijk izjavio je da Ruud van Nistelrooy još uvijek nije otpisan za JAR.

"Ruud ima vremena do 11. maja uvjeriti me da je u dobroj formi i da zaslužuje naći se na popisu reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo", rekao je selektor.

Do tog datuma (11. maja) svi selektori moraju poslati prošireni popis kandidata za nastup na SP-u, a koji može brojiti maksimalno 30 igrača. Konačan popis od 23 nogometaša selektori moraju predati Svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA) do prvog juna.

Van Marwijk će od ponedjeljka početi pripremati veliku većinu kandidata među kojima su i Van Nistelrooyevi saigrači iz HSV-a Eljero Elia i Joris Mathijsen, kao i Stuttgartov stoper Khalid Boulahrouz.

Na popisu nisu finalisti Lige prvaka, Marc van Bommel i Arjen Robben iz Bayerna, kao i Wesley Sneijder iz Intera, inače sigurni reprezentativci.

Također na njemu nisu Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan) i Rafael van der Vaart (Real Madrid), koji imaju daljnjih obaveza u svojim ligama. Van Nistelrooy je, međutim, jedini izostavljeni kandidat kojem ligaške obaveze završavaju ovog vikenda.