Cristiano Ronaldo
0

VIDEO / "Nisam opsjednut naslovom najboljeg strijelca Primere"

Totalsport
Realov portugalski napadač Cristiano Ronaldo cilja naslov najboljeg strijelca, no tvrdi da nije opsjednut tim trofejem. Trenutno je na 36 postignutih ligaških golova.

Ronaldo, koji je jednom loptom slučajno pogodio navijača tokom 4-0 pobjede protiv Getafea u utorak, a potom se istom izvinio davši mu svoj dres, zabio je u 36. Primerinom kolu hat-trick kojim je potvrdio dobru formu i četiri postignuta gola Sevilli kolo ranije.

"Igramo na visokom nivou s ciljem pobjeđivanja do kraja sezone. Trener je od nas zatražio da nastavimo dobro raditi, a mi smo odgovorili na najbolji mogući način."

"Trudim se zabiti što je više moguće važnih golova, no nisam opsjednut brojem postignutih. Istina je da me saigrači traže i trude se da postignem što je više moguće golova, no zajednički uspjesi uvijek dolaze ispred individualnih", kazao je Ronaldo.

Bivši napadač Manchester United trenutno drži vrh liste najboljih strijelaca Primere s pet golova više od Barceloninog Lionela Messija. Osim toga, samo je dva gola udaljen od rekorda kojega je u sezoni 1989/90 izjednačio Realov Hugo Sanchez postigavši ih 38, koliko i Telmo Zara u sezoni 1950/51 za Athletic Bilbao. Inače, Zara je najbolji Primerin strijelac svih vremena s 252 postignuta gola.