Arsene Wenger
0

"Nisam kriv, UEFA se treba izviniti"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Francuski menadžer na klupi Arsenala Arsene Wenger smatra apsurdnim činjenicu da je Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) podigla optužnicu za neprimjereno ponašanje protiv njega i Samira Nasrija.

Wenger i Nasri najburnije su reagirali nakon odluke švicarskog sudije Massima Busacce o isključenju Robina van Persieja u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka, a Wenger je rekao da je švicarski sudija sramota za nogomet.

Podsjećamo, Van Persie je pucao prema golu Barcelone neposredno nakon što je sudija odsvirao ofsajd, a na kraju se Holanđanin pravdao da je to učinio jer nije čuo sudijski znak uslijed buke na stadionu. Ipak, Busacca je bio nemilosrdan.

"Potpuno negiram optužbe. Ne razumijem odakle to dolazi. Za mene je sramota da je sudija isključio Robina van Persieja. Bila je to pogrešna odluka. Prva utakmica bila je fantastična reklama za nogomet, a druga je utakmica uništena. Ljudi će se sada sjećati samo isključenja. Bilo bi dobro za UEFA-u da pokaže malo poniznosti, da se izvini za ono što se dogodilo, a ne da optužuje ljude koji nisu ništa napravili", rekao je Wenger koji će svoj iskaz pred Disciplinskom komisijom, kao i Nasri, dati 17. marta.