Nogomet
259

Nikolić: Čeka nas najteža utakmica u polusezoni, ali smo kvalitetniji od Širokog

Piše: D. B.
Stevo Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stevo Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara će u utakmici 14. kola Premijer lige BiH biti gosti Širokom Brijegu na Pecari. Iskusni napadač Plavih Stevo Nikolić je u izjavi za portal Klix.ba rekao da njegov tim očekuje najteža utakmica u dosadašnjem dijelu aktuelne sezone.

Nikolić dobro poznaje protivnike te je protiv Širokog Brijega igrao i dok je nosio dres Modriče, Borca i Zrinjskog.

"Dobro ih poznajem, znam da su najopasniji kada su u najgoroj situaciji. Smatram da će nam ovo biti najteža utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Oni će biti izuzetno motivisani, a naša jedina prednost je to što su se sigurno potrošili u Kupu BiH protiv Slobode za pobjedu i plasman dalje. Teško se oporaviti za svega nekoliko dana. Znamo koliko su opasni, lošija forma nije pravi pokazatelj, tako da ćemo biti maksimalno oprezni", izjavio je Nikolić.

Široki Brijeg već duže vrijeme igra ispod očekivanja, no, to ne treba zavarati protivnike.

"Svakoj ekipi dođe kriza, a koliko to traje, zavisi od više faktora, trenera, uprave, različitih situacija koje nisu nogometne i sportske. Međutim, oni imaju dobru ekipu i niko ih ne bi trebao potcijeniti", rekao je iskusni napadač Plavih.

Osnovni cilj tima sa Grbavice je da na Pecari izbjegne poraz, a tri boda bi svakako dobro došla. Ekipa Željezničara ima pravo na optimizam s obzirom na rezultate koje bilježi u posljednje vrijeme.

"Mi jesmo u uzlaznoj formi, ali još uvijek ima mnogo mjesta za napredak. Opreznost i koncentracija moraju biti na nivou, jer nam opasnost prijeti sa nekoliko pozicija. Ipak, siguran sam da imamo kvalitetniju ekipu i da igramo bolje od njih. Ako ispunimo Petrovićeve zadatke, možemo se vratiti kući neporaženi, možda i sa punim plijenom. S tri boda bismo napravili dobar posao, dat ćemo sve od sebe. Široki mora odigrati vanserijski kako bi nas pobijedio", kazao je Nikolić.

Posebno je istakao nekoliko pojedinaca u ekipi hercegovačkog tima.

"Prednost im je što se vratio Wagner koji dugo igra odlično i izuzetno je važan za Široki. Tu je i iskusni robusni napadač Krstanović koji može napraviti probleme odbrani. Crnov je igrač poteza, igrao sam s njim. On može biti neprimjetan tokom cijele utakmice, a onda u posljednjim trenucima jednim potezom riješiti pitanje pobjednika. Mladi Menalo je također u dobroj formi. Imaju nas čime ugroziti, ali očekujem da to spriječimo te da im napravimo probleme", riječi su našeg sagovornika.

On svoju priliku za igru čeka na klupi. Time nije zadovoljan, ali se uvijek ponaša kao profesionalac.

"Kao igrač ne mogu biti zadovoljan minutažom, no, to se nikad neće vidjeti u mom odnosu prema treneru, ekipi, klubu i navijačima, ponašam se profesionalno. Da li će mi šef dati šansu, ne znam, ja sam spreman da pomognem ekipi. Ne sjećam se kad sam izgubio na Pecari", završio je Nikolić.

Utakmica Široki Brijeg - Željezničar igra se u nedjelju na Pecari od 16:30 sati.