Nogomet
0

Nikola Simić autor najljepšeg pogotka u 22. kolu Premijer lige BiH

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
I 22. kolo BHT Premijer lige BiH obilovalo je lijepim potezima i efektnim pogocima. Neki od njih u budućnosti će s razlogom završiti na televizijskim špicama.

Peti najljepši pogodak u minulom kolu postigao je Veležov Dejan Janković. Sjajan kontranapad potekao je od Miloša Reljića, nastavio ga je asistent Anes Haurdić, dok se Janković znalački snašao pred golom gostiju za slavlje u Vrapčićima.

Na četvrtom mjestu je pogodak mladog Kerima Memije. Željin “dječiji vrtić” igra nadahnuto, a mladi Memija jedan je od onih koji daje ton igri Plavih. U subotu je u Vitezu rutinski postigao prelijep pogodak nakon dodavanja Riada Bajića.

Na trećem mjestu je fantastičan pogodak fudbalera Drine Miloša Filipovića. Solo akciju mladi fudbaler iz Zvornika završio je preciznim udarcem sa dvadesetak metara.

Drugo mjesto ovog puta pripalo je napadaču Borca Joci Stokiću koji je također pogodio sjajnim udarcem iskosa sa lijeve strane u meču protiv Slavije.

Najljepši pogodak u minulom kolu postigao je Nikola Simić iz Čelika. Fudbaler tima iz Zenice je preciznim udarcem sa više od dvadeset metara lobovao golmana Sarajeva Mateja Delača.