Nogomet
19

Nikola Komazec: Gol na derbiju? Niko ne bi bio sretniji od mene

Piše: D. B.
Nikola Komazec (Foto: Klix.ba)
Nikola Komazec (Foto: Klix.ba)
Nikola Komazec će u večerašnjem 102. gradskom derbiju između Sarajeva i Željezničara biti najveća opasnost po gol Plavih. On priželjkuje da golom i pobjedom obilježi svoj prvi derbi.

Komazec nestrpljivo očekuje svoj prvi derbi nakon što je tokom ljetnog prelaznog roka stigao na Koševo.

“Atmosfera je sjajna. Od prvog dana i mog dolaska u Sarajevo, ljudi su mi pričali o derbiju, o značaju te utakmice, a sada je konačno došao taj dan kada ćemo odmjeriti snage sa Željezničarom. Osjećam se odlično, jedva čekam početak večerašnje utakmice”, rekao je Komazec za portal Klix.ba.

Zadovoljan je što Sarajevo nakon dobrih igara dočekuje velikog rivala. Nada se podršci navijača i pobjedi svog tima.

“Mi igramo bolje u posljednjih nekoliko utakmica, postižemo golove i samim tim, derbi dolazi u pravo vrijeme. Inače, vremenske prilike u Sarajevu su odlične i to je sigurno veoma dobro za samu utakmicu. Očekujem veliki broj gledatelja večeras na Koševu. Što se tiče utakmice, vjerujem da ćemo slaviti pobjedu, a rezultat je na ovakvim utakmicama teško prognozirati”, rekao je napadač FK Sarajevo.

On vjeruje da je njegov tim kvalitetniji, ali respektuje protivnika.

“Smatram da smo kvalitetnija ekipa. Imamo nekoliko zaista kvalitetnih igrača, ali i 'širinu' na klupi. U tome vidim našu prednost, iako je i Željezničar kvalitetna ekipa, sa nekoliko dobrih pojedinaca”, smatra Komazec.

Trenutnom pozicijom na tabeli nije zadovoljan, a dobro bi došle i njegove nešto bolje performanse.

“Iskreno, nisam u potpunosti zadovoljan. Trebali smo imati na bodovnom saldu još bar tri boda više, ali smo opet tu, u samom vrhu, i borimo se za prvo mjesto. Što se tiče moje forme, zadovoljan sam, ali može još bolje, naravno”, smatra Komazec.

Prvi derbi bi želio upamtiti po postignutom golu i pobjedi nad Željezničarom.

“Gol na derbiju? Niko ne bi bio sretniji od mene”, jasan je bio Komazec.