Nogomet
0

Niko Kovač: Ne bih volio okršaj s BiH u Brazilu

Anadolija
Niko Kovač (Foto: Anadolija)
Niko Kovač (Foto: Anadolija)
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, nakon što je sinoć uspio odvesti svoj tim na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, izjavio je kako se ne bi volio susresti s bh. reprezentacijom u Brazilu te pohvalio igrače i selektora bh. reprezentacije Safeta Sušića.

"Meni je drago da je bh. reprezentacija postigla uspjeh, vi znate odakle vučem korijene. To su stvarno izvrsni dečki, a još bolji nogometaši. Ili obrnuto, bolje tako rečeno. Mislim da je selektor Sušić to pripremio odlično, on je zadnja dva ciklusa odradio vrhunski. Šteta za predzadnji ciklus, ali Portugal je uvijek prepreka. Ne bih volio da se nađemo u Brazilu. Jučer sam rekao gostima iz Sarajeva da smo komšije, da se možemo naći tu pred kućom, bolje nego tamo. Njihove šanse iste su kao naše", izjavio je Niko Kovač na konferenciji za novinare nakon sinoćnje pobjede Hrvatske nad Islandom s 2:0 u Zagrebu.

Kovač je rekao kako neće biti moguće odigrati pripreme, tj. prijateljsku utakmicu s bh. reprezentacijom, jer FIFA to ne dozvoljava, budući da su se obje ekipe plasirale za Svjetsko prvenstvo 2014.

Na pitanje novinara da komentira sinoćnji povik na utakmici igrača Josipa Šimunića "Za dom", Niko Kovač odbio je i obrazložio da kao selektor ima pravo ne komentirati takve stvari. Rekao je da bi to trebao komentirati sam Šimunić.

Kovač je izjavio kako nema nekih posebnih želja u vezi sa žrijebom za SP i da su mu najvažnije pripreme.