Nenamjerna greška
0

Nikeove majice usporavaju Barcelonine nogometaše

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nešto šte već godinana ne uspijevaju najveći rivali Barceloninih nogometaša na terenima diljem Evrope, uspjelo je Barcinom dobavljaču sportske opreme, i to nenamjerno.

U katalonskom su klubu zaključili da njihove majice, koje im ekskluzivno dobavlja Nike, upijaju previše znoja, te su zatražili (i dobili) sastanak s predstavnicima američkog proizvođača sportske opreme. Na njemu su izložili svoje kritike u vezi s problemom: dres jednostavno upija previše znoja i na tijela igača zbog toga tokom utakmice dodaje dodatnu nepredviđenu masu.

Španski je dnevnik El Pais prvi objavio informaciju iz svlačionice španskog i evropskog prvaka nakon što su se igrači počeli žaliti da njihovi znojem natopljeni dresovi, kada ih mijenjaju u poluvremenu, teže dvostruko više od nekorištenih koje uzimaju.

Iz Nikea su potvrdili da problem postoji te da s Barcelonom rade na njegovom otklanjanju, kao i da se nadaju da će biti u potpunosti riješen kroz dvije do tri iduće sedmice.

Problematične su majice načinjene od sintetičnog materijala koji se zove Dri-FIT, a proizvodi se iz reciklirane plastike. U FC Barceloni koristi ga isključivo prva ekipa, kao i prve ekipe Manchester Uniteda, Arsenala i Intera, koji također nose iste dresove. Zasad se iz tih klubova nisu žalili.

Žalio se zato Rafael Nadal prilikom Australian Opena igranog u januaru. Španski je teniser u Melbourneu nosio dres istog proizvođača i od istog materijala.