Karim Benzema
0

"Nikad nisam postigao važniji gol za reprezentaciju"

Totalsport
Karim Benzema (Foto: AP)
Karim Benzema (Foto: AP)
"Ovo je bio moj najvažniji pogodak u dresu reprezentacije", izjavio je Karim Benzema nakon 2-0 pobjede francuske nogometne reprezentacije na gostovanju kod Bosne i Hercegovine.

Postigao ga je napadač madridskog Reala u 72. minuti utakmice da bi konačan rezultat susreta u Sarajevu postavio Chelseajev Florent Malouda šest minuta kasnije.

"U petak smo protiv Bjelorusije propustili doći do domaće pobjede, a slijedio nam je težak gostujući ispit. Pokazali smo zajedništvo i to je dobar zalog za budućnost. Lijepo je potići gol u velikim utakmicama koje sa sobom donese teret pritiska. Ipak, odigrali smo dobro i to svi."

"Meni su 22 godine i preda mnom je još mnogo dokazivanja. Znao sam da moram biti na visini zadatka i iskoristiti šanse", kazao je Benzema.

Da su "tricolori" bili bolji nakon utakmice je potvrdio i selektor bh. reprezentacije Safet Sušić: "Nema se mnogo što za reći osim da je pobijedila bolja ekipa i da joj čestitamo. Dominirali su tokom cijelog susreta i stvorili veći broj izglednih prilika. Život ide dalje, bit će još utakmica."