Leonardo srušio Capellov rekord
0

"Nikad me nemojte s njim porediti"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Leonardo, brazilski stručnjak na klupi Intera prokomentirao je nedjeljnu 5-2 pobjedu protiv Genoe. Istom je srušio rekord koji je u vlasništvu držao Fabio Capello.

Rekordne brojke odnose se na prvih trinaest ligaških utakmica za kormilom jedne od ekipa u talijanskom nogometnom prvenstvu. Oko Božića je Leonardo od Rafaela Beniteza preuzeo Interovu klupu i u trinaest utakmica na klupi tima osvojio 33 boda, jedan više u odnosu na Capellov start u Juventusu u sezoni 2004/05. Od kada je uveden sistem bodovanja s tri boda za pobjedu, niko nikada nije bolje startao od njega.

"Nikada me nemojte staviti u istu rečenicu s Capellom. To jednostavno nije u redu, on je moj učitelj. On me doveo u Italiju i mnogo mi pomogao. Lijepo je imati rekord u svom vlasništvu, ali nemojmo pretjerivati, Capello je viši nivo", skroman je ostao Leonardo koji je o samoj utakmici dodao:

"Sporo smo krenuli u dvoboj, takve se stvari događaju. Na poluvremenu nisam ponudio nikakve čarobne riječi svojim igračima, a to što smo zabili toliko pogodaka u nastavku igre znak je da smo u dobroj fizičkoj i psihičkoj kondiciji. Igramo kao ekipa, imamo jednake ambicije i spremni smo se boriti jedni za druge. Borba za naslov prvaka i dalje je otvorena."