Nogomet
0

Nijemci žele ostanak Lowa i nakon 2010.

FENA
Predsjednik Nogometnog saveza Njemačke Theo Zwanziger izjavio je da bi želio da selektor nacionalnog tima Joachim Low ostane na toj funkciji i nakon 2010. godine.

Predsjednik Nogometnog saveza ponudio je Lowu višegodišnji ugovor sa garancijama da će biti siguran na toj poziciji. Selektor je,međutim, rekao da prvo želi da sačeka da se Njemačka kvalifikuje na SP 2010. u Južnoj Africi, pa tek onda da razmišlja o produžetku ugovora sa nogometnim savezom.

"Nema razloga da razmišljamo o novom selektoru. Low je odličan stručnjak", rekao je Zwanziger.

"Sigurno ćemo razgovarati na temu njegovog ostanka u reprezentaciji i nakon 2010. godine, ali kada on to bude želio", istakao je Zwanziger.

Predsjednik saveza je istakao da ima potpuno povjerenje u Lowa, istakavši da je on odličan stručnjak. Zwanziger je pritom dodao i da je oduševljen, kako radom selektora, tako i njegovim ljudskim kvalitetima.

Istovremeno se govori o poziciji menadžera nogometne reprezentacije Njemačke pošto i Oliveru Bierhoffu ugovor, također, istče 2010. godine, a u posljednje vrijeme se sve češće pominje da je moguće da bivši reprezentativac napusti nacionalnu selekciju i ode u neki Bundesligaški klub.

"Sve vezano za moj posao biće poznato na ljeto", rekao je Bierhoff.

Reprezentacija Njemačke trenutno se priprema u Leipzigu za predstojeće kvalifikacione mečeve protiv Lihtenštajna 28. marta i Velsa 1. aprila.