Fernando Muslera
0

"Nijemci su slavili mojom zaslugom"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Mozak njemačke nacionalne ekipe u veznom redu, Bayernov nogometaš Bastian Schweinsteiger, izjavio je nakon zarađene bronzane medalje na SP-u da svi Nijemci moraju biti ponosni.

"Bila je ovo vrlo važna utakmica za naše navijače u Njemačkoj, koji su nas kroz cijeli turnir fanatično podržavali. Srećom pa smo pobijedili", rekao je 25-godišnji veznjak dodavši:

"Svejedno, razočaranje zbog polufinalnog poraza i dalje je golemo. Nije nam sve ružičasto. Pokazali smo, međutim, i u utakmici za treće mjesto pravi karakter vrativši se nakon rezultatskog zaostatka. Vrlo sam ponosan što sam bio dijelom ove ekipe, kao što moraju biti i svi Nijemci. Moramo se okrenuti budućnosti. Pred nama su velike stvari".

Iz urugvajskog tabora javio se samokritični golman Fernando Muslera.

"Nije ovo bila moja večer. Griješio sam, priznajem, i podnijet ću stoički sve kritike".

Veznjak Diego Perez kaže:

"Grozno smo izgubili, nismo to zaslužili. U posljednjem šutu na utakmici, Forlanovom slobodnjaku, Nijemce je još spasila i prečka. Nikad neću zaboraviti ovo Svjetsko prvenstvo. Urugvaj je danas među najboljim reprezentacijama svijeta i to je razlog za naše veliko zadovoljstvo".

Generalno je zadovoljan i Luis Suarez, kojeg ne brine etiketiranje zbog najnesportskijeg poteza SP-a, namjernog igranja rukom u završnim sekundama četvrtfinalnog produžetka protiv Gane:

"Uopće nisam obraćao pažnju na zvižduke. Sve bih opet ponovio. Rekao sam već novinarima da mi sve to ulazi kroz jedno i izlazi kroz drugo uho. Učinio sam što sam morao. Ponosan sam na sebe i na svoje saigrače".