Skupština NK Čelik
0

Nije stvorena dodatna finansijska dubioza

Klix.ba
U prostorijama nogometnog kluba Čelik večeras je održana izvještajno-izborna sjednica Skupštine NK Čelik Zenica. Članstvo u Skupštini je dobilo sedam novih članova, a utvrđen je i kvorum.

Finansijski izvještaj

Na skupštini koja je održana u septembru 2011. godine nije prisustvovao predsjednik UO Senad Sarajlić, a ovom prilikom izložio je plan i program rada Upravnog odbora za mandatni period počevši od 07. sepmtebra 2011. godine. Plan i program je jednoglasno usvojen, a nakon toga uslijedilo je podnošenje izvještaja za tekući period, gdje je zaključeno da za devet mjeseci nije stvorena dodatna finansijska dubioza. U proteklih devet mjeseci treneri i članovi radne zajednice dobili su osam plata i mjesečni finansijski trošak je smanjen za 20 posto, pri čemu su prihodi povećani. Alija Porča, direktor Čelika, podnio je izvještaj iz 2011. godine u kojem je utvrđeno da je Čelik poslovao sa gubitkom od 265.980,00 KM. Izvještaj je jednoglasno usvojen.

Zagarantovano evropsko takmičenje

Sarajlić je istakao i probleme koji su pratili ovaj zenički klub. Mnoge finansijske i druge obaveze kluba su naslijeđene i na leđima ovog Upravnog odbora je da ih vraća. Dodatni problemi su nastali sa rezultatima u drugom djelu sezone te nesuglasice sa trenerima i igračima. Planom je zacrtano da će se u narednoj sezoni krenuti sa ostvarivanjem boljih rezultata, a konkretno je zacrtana pozicija koja garantuje izlazak na neko Evropsko takmičenje.

Proširenje Upravnog odbora

Na današnjoj sjednici donesen je zaključak i o proširenju Upravnog odbora, a formirana je i komisija koja će imati zadatak da do septembra tekuće godine analizira stanje u Čeliku u proteklih deset godina i nakon toga će dati "nove" smjernice za daljnje djelovanje.

Članove komisije za analizu stanja čine: predsjednik Skupštine Meho Rahmanović, predsjednik UO Senad Sarajlić, potpredsjednik UO Mirsad Čizmo, te članovi skupštine Adilović Ševko i Isaković Munib.

Ovom prilikom izmijenjen je i član statuta o broju članova Upravnog odbora, koje će ubuduće činiti devet članova među kojima će biti i Čelikovi navijači - Robijaši.

Trener i igrački kadar

Članovi skupštine su obaviješteni da će se u toku naredna dva dana znati ime novog trenera Čelika, a nakon toga će se raditi na popunjavanju igračkog kadra.