Asmir Begović
0

"Nije mi žao što ću propustiti finale FA Kupa"

Sarajevo-x.com
Asmir Begović
Asmir Begović
Golman engleskog Stoke Cityja i reprezentacije BiH Asmir Begović insistira kako mu nije žao što će, zbog odlaska iz Portsmoutha, propustiti finale FA Kupa koje ovaj klub 15. maja igra protiv Chelseaja na Wembleyu.

Begović je također odbio prognozirati eventualni ishod tog meča, ali je istakao da mu je drago što su Pompeji stigli tako daleko u ovom takmičenju.

"Dobro je vidjeti Portsmouth u finalu, ali kod mene nema žaljenja ni za čim", kazao je za list The Sentinel 22-godišnjak. "Prešao sam u mnogo bolji klub sa mnogo boljom situacijom u više aspekata. Bio je to prijedlog koji nisam mogao odbiti."

Za 3,25 miliona funti Begović je, podsjetimo, u januarskom prelaznom roku prešao u Stoke, nakon što je Portsmouth upao u velike finansijske probleme, a uz to su rasle i Asmirove frustracije što se ne uspijeva ustaliti kao prvi golman kluba.

Isti problem ima i u novom klubu, gdje mu put blokira Thomas Sorensen, ali Begović tvrdi da je više nego sretan na stadionu Britannia.

"Ne žalim se jer znam da je Sorensen u klubu odigrati nekoliko dobrih sezona. Bio je dobar i timu je dobro išlo, tako da sam znao da ću morati sačekati", kaže mladi bh. reprezentativac.