Franck Ribery
0

"Nije mi najvažniji novac, već sportski ciljevi"

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Franck Ribery (26), najveća zvijezda bavarskog nogometnog giganta Bayern Münchena, izjavio je za DSF da bi u narednih mjesec dana trebalo biti razrješeno pitanje njegove budućnosti.

Ribery se intenzivno prošlog ljeta spominjao u kontekstu transfera u najveće svjetske klubove poput Real Madrida i Barcelone, ali Bayern ga je uporno odbijao pustiti uprkos astronomskim ponudama, pa je na kraju Francuz ostao u minhenskom klubu, za koji je ugovorno vezan do juna 2011. godine.

Zbog brojnih povreda, Ribery je ove sezone odigrao tek osam bundesligaških utakmica i postigao jedan gol, a njegov je potencijalni odlazak i dalje aktuelna tema.

"Vjerujem da ću se sastati s predstavnicima Bayerna do kraja marta i da će do tada biti sve poznato. Za mene novac nije najvažniji. Sportski ciljevi su najvažniji i vidjet ćemo kako će se oni podudarati s mojim ambicijama", rekao je Ribery.

Bitan bi faktor u odluci o ostanku ili odlasku mogla odigrati i riječ Riberyjeve supruge Wahibe, s kojom slavni nogometaš ima dvije kćeri Hiziyu (4) i Shahinez (2).

"Istina je da je ovdje malo teže mojoj supruzi, kao i djeci uostalom. Naposlijetku i vrijeme je ovdje drugačije nego što smo navikli", dodao je.