Vedad Ibišević za Sarajevo-x.com
0

"Nije bilo kontakata sa Stuttgartom, to su izmišljotine"

Piše: E. Isanović
Foto: Red Bull
Foto: Red Bull
Vedad Ibišević postigao je pogodak u posljednjem kolu Bundeslige i Hoffenheimu donio bod u dvoboju sa Borussijom Dortmund. Naime, napadač bh. reprezentacije poentirao je u posljednjim trenucima meča i utišao Vestfalen. Na ovaj način otežao je put "milionerima“ u lovu na treću poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

"Iako se pojavila informacija da je bio autogol, to nije istina. Ja sam udario loptu i ona je odsjela u mreži. Zadovoljan sam svojom igrom.Ova utakmica bi nam trebala dati nekakve smjernice za nastavak prvenstva. Iako je sezona izgubljena daćemo sve od sebe da u preostalim okršajima budemo na visini zadatka“, podvlači za Sarajevo-x.com Ibišević.

Kaže da su opravdane kritike na igre njegovog kluba:

"Svi smo očekivali više od ove sezone. Nismo bili na visokom nivou, nismo ostvarili bodovni plan i sa trinaeste pozicije ulazimo u posljednja tri kola gdje ćemo odmjeriti snage sa HSV-om, Frankfurtom i Stuttgartom.Vjerujem da možemo napraviti dobru seriju“, optimističan je Ibišević.

Demantira informacije da je pregovarao sa "švabama“:

"Neki mediji su prenijeli vijest da ću na ljeto preseliti u Stuttgart. Sve su to izmišljotine. To je sve što mogu reći", bio je jasan bh. napadač.

Kaže da jedva čeka okupljanje nacionalnog tima:

"Veselim se utakmicama koje očekuju reprezentaciju BiH. Vrlo je bitno što smo savladali Ganu u prijateljskom okršaju. To je unijelo dodatnu čvrstinu i samopouzdanje u svlačionicu. Moramo imati velike ambicije u kvalifikacijama za Euro 2012".