Nogomet
185

Nijaz Mulahmetović za Klix.ba: Gol sam posvetio trudnoj supruzi

Piše: D. B.
Nijaz Mulahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nijaz Mulahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentacija BiH u futsalu je večeras u drugoj utakmici kvalifikacijskog turnira za nastup na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Srbiji pobijedila Latviju rezultatom 7:3 i osigurala baraž, a u subotu će igrati protiv Rusije za prvo mjesto. Kapiten našeg tima Nijaz Mulahmetović, koji je večeras postigao dva lijepa gola, za portal Klix.ba je prokomentarisao večerašnju utakmicu i otkrio očekivanja od susreta s Rusijom.

"Naš primarni cilj je bio plasman u baraž, što smo večeras pobjedom nad Latvijom i ostvarili. Nakon početnog ispitivanja snaga, uspjeli smo postići rani pogodak, koji je okrenuo utakmicu u smjeru u kojem smo mi željeli da ide. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i bili smo izuzetno napadački raspoloženi, što je na kraju rezultiralo pobjedom", izjavio je Mulahmetović za portal Klix.ba.

On je večeras postigao dva lijepa gola, a jedan od njih gotovo s gola na gol. Upravo taj pogodak je posvetio supruzi.

"Svaki nastup za reprezentaciju BiH za mene je poseban, a ako uspijem postići i pokoji gol, sreći nema kraja. Večerašnji pogodak sam posvetio supruzi koja je u drugom stanju. Ona mi pruža najveću podršku", rekao je kapiten naše futsal reprezentacije.

U subotu će naša reprezentacija odmjeriti snage sa supersnažnom Rusijom.

"Šanse protiv Rusije su minimalne, ali sve dok postoje, treba igrati i ne predavati se unaprijed. Što se tiče baraža, još uvijek nisu poznati svi protivnici. Kako god bilo, sigurno neće biti lako", završio je Mulahmetović.