Nogomet
41

Nijaz Gracić za Klix.ba: Olimpic će se naredne sezone boriti za titulu

Piše: Edin Isanović
Nijaz Gracić
Nijaz Gracić
Olimpic je opstanak u društvu najboljih osigurao u posljednjem kolu kada su na Koševu pobijedili Sarajevo rezultatom 3:1. Nijaz Gracić, prvi čovjek Vukova, imao je razloga za zadovoljstvo nakon trijumfa na najvećem bh. stadionu. U razgovoru za Klix.ba istakao je kako je sezona bila turbulentna. No, rasplet je bio zadovoljavajući za najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

"Glavni problem tokom sezone bio je što nismo mogli čitavu sezonu igrati na stadionu Otoka. Vidjeli ste da smo nakon prelaska sa Koševa na Otoku počeli igrati bolje. Puno bodova smo izgubili na najvećem bh. stadionu. To je prvi razlog. Također, bilo je promašaja kod dovođenja igrača. Loša igračka križaljka, nagomilali su se igrači od 'imena' i ciljevi nam se nisu podudarali pa je došlo do pada. Osim toga, pokazalo se da ekipa sa puno zvijezda ne funkcioniše", kazao je Gracić.

Dodaje kako se na polusezoni zahvalio mnogim igračima, iako nije bio shvaćen od javnosti.

"Otišlo nam je dvanaest nogometaša. Oslonili smo se na potpuno mlade igrače koji nisu bili afirmisani. Oni su u prvom redu izborili opstanak sa pet ili šest starijih igrača. Mislim na Anđušića, Kobiljara, Gligorova, Radovića, Lelića, Maka Varešanovića i Hebibovića. Ovaj posljednji je je postigao četiri pogotka u četiri posljednja okršaja. Ne samo da smo poentirali opstankom nego smo poentirali mladim igračima čija starost ne prelazi 20 godina. Oni su budućnost kluba".

Optimistično najavljuje utakmice u Ligi 12.

"Olimpic će se naredne sezone boriti za titulu. Siguran sam da će biti među prve tri ili četiri ekipe. Sada je najbitniji odmor. Porazgovarat ćemo sa igračima koji žele ostati. Svakako, bit će i zvučnih pojačanja", naglašava naš sagovornik.

Prvi čovjek Olimpica smatra kako je Faik Kolar, trener koji je došao pred kraj sezone, sjajno odradio svoj posao.

"On je dijete iz haustora, kako mi kažemo - haustorče. Zna sve nogometne trikove. On je igrače uspio da probudi. U posljednjih pet utakmica igrali smo, između ostalih, sa Slobodom, Širokim Brijegom i Sarajevom. No, pokazali smo igračku moć i zasluženo ostali u društvu najboljih", potcrtava predsjednik Olimpica.

Prokomentarisao je meč 30. kola protiv Sarajeva koji je odigran na Koševu.

"Nakon trijumfa sam ušao u svlačionicu i čestitao igračima. Oni su do kasno slavili tu noć. Inače, sa čelnicima Bordo tima imam korektne odnose. Čak sam im preporučio neke igrače u slučaju ispadanja Olimpica u niži rang", kazao je Gracić.

Predsjednik Vukova stao je na stranu Bordo tima kada je prvi čovjek Slobode iznosio optužbe na račun Sarajeva prije izvjesnog vremena. Prokomentarisao je i zbog čega.

"Znao sam i tada šta je cilj. Urađen je pritiska kako bi Sloboda prošla dalje u Kupu BiH. Oni su to odradili", zaključio je Gracić.