Nogomet
8

Nigerijci šalju skaute na pripremne utakmice reprezentacije BiH

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nigerijska nogometna reprezentacija poslat će skaute na utakmice koje će reprezentacija BiH igrati na turniru ''Put u Brazil'', koji će biti održan u SAD-u, uoči početka svjetskog prvenstva u Brazilu.

Nigerijci žele znati sve o reprezentaciji BiH prije nego što se te dvije selekcije suoče 21. juna u grupnoj fazi SP-a, u susretu koji bi mogao odlučiti sudbinu obje ekipe.

Trener Super Orlova Stephen Keshi želi shvatiti nogometnu filozofiju Safeta Sušića, zbog čega će Nigerijci "imati oči" na utakmicama turnira Put u Brazil, koji će se igrati od 29. maja do 7. juna, prenose agencije.

Generalni sekretar Nogometnog saveza Nigerije (NFF) Musa Amadu nedavno je izjavio da savez želi odraditi potpunu špijunažu svih rivala iz grupe. Za očekivati je da njihovi skauti gledaju utakmicu u kojoj će Zmajev igrati protiv Obale Slonovače, 30. maja u St. Louisu (SAD).

Utakmica protiv Slonova poslužit će reprezentaciji BiH da usavrši strategiju protiv Nigerije, jer te dvije afričke reprezentacije imaju sličan nogometni stil.

Reprezentacija BiH sigurno neće prepustiti ništa slučaju, već će, kao i Nigerija, poslati svoje ljude na pripremne utakmice protivnika iz grupe.

Za očekivati je da Sušiću skauti Nogometnog saveza BiH prenesu informacije s utakmica koje Nigerijci igraju protiv Grčke 3. juna i SAD-a četiri dana kasnije.