Pridružio se timu u Hadžićima
0

VIDEO / Nigerijac Daniel Odafin na probi u FK Sarajevo

Sarajevo-x.com
FK Sarajevo očigledno u novu sezonu želi ući spremno i sa što jačim sastavom. Nakon nekoliko novih igrača koji su stigli u posljednjih nekoliko dana, najnovije pojačanje "bordo" ekipe bi mogao biti mladi Nigerijac Daneil Odafin.

Dvadesetdvogodišnji Odafin je stigao na probu u ekipu Sarajeva i priključio se treninzima. Ukoliko stučni štab do subote procijeni da zadovoljava njihove kriterije, Nigerijac će postati novi igrač ekipe sa Koševa.

Odafin igra na poziciji defanzivnog veznog igrača. Nastupao je u Siriji za klub FC Hutteen, a kao osamnaestogodišnjak je bio član Munchena 1860.

Potvrđena je i informacija da je iskusni golman Emir Hadžiđulbić potpisao ugovor i da već trenira sa ekipom.

Dobra vijest za navijače FK Sarajevo je i velika mogućnost povratka Alena Škore, najboljeg igrača ove ekipe u posljednjih desetak godina. On bi sporazumno trebao raskinuti ugovor s meksičkim klubom čiji je još uvijek član. Sjajni napadač je već razgovarao sa čelnicima FK Sarajevo i postigao dogovor o saradnji.

Ranije je dogovoren ostanak Vučine Šćepanovića i Damira Kojaševića. Ekipu je napustio Branislav Arsenijević potpisavši ugovor sa Azalom iz Bakua u Azerbejdžanu. Čelnici FK Sarajevo obavljaju pregovore sa još nekoliko igrača, ali njihova imena nisu otkrivena.

Osim promjena u igračkom kadru, prvo je došlo do promjene trenera jer je Mirzu Varešanovića na funkciji trenera FK Sarajevo zamijenio Čeh Jirži Plišek. Nakon toga je ostavku dao direktor kluba Edin Prljača. Ovu funkciju će umjesto njega obavljati Suad Muzurović

FK Sarajevo će u subotu odigrati dvije utakmice i to obje protiv ekipe Slavije. Prva će se igrati u Hadžićima u jutarnjim satima, dok će drugi susret biti odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 17 sati.