Stadion Koševo
0

Nezvanična prvenstva FBiH za kadetkinje i predpionire

Sarajevo-x.com
Nogometni savez Federacije BiH će 23. i 24. juna organizirati turnire – nezvanična prvenstva Federacije BiH za kadetkinje i predpionire.

Za organizaciju turnira NS FBiH je u saradnji sa NS/FS BiH obezbijedio terene stadiona "Asim Ferhatović – Hase“ u Sarajevu, tehničku organizaciju utakmica, službena lica te osvježavajuće napitke. Za najuspješnije timove i pojedince obezbjeđeni su pehari i prigodne nagrade.

Turnir kadetkinja igrat će se u četvrtak (23.06), a nastupat će ekipe: ŽNK "SFK 2000" Sarajevo, ŽNK "Čelik“ Zenica, ŽNK "Mladost" Nević Polje i ŽNK "Salt City“ Tuzla.

Prve utakmice su na rasporedu u 11:00 sati, a igrat će ŽNK "Zenica Čelik" – ŽNK "SFK 2000" (Koševo II) i ŽNK "Salt City" – ŽNK "Mladost" (Koševo III). Pobjednici prvih susreta plasirat će se u finale, dok će poraženi igrati za treće mjseto. Susret za treće mjesto i finale odigrat će se u 16:00 sati. Vrijeme trajanja utakmice za kadetkinje je 2X35 minuta.

Turnir predpionira igrat će se u petak, a nastupat će ekipe: ŠF "Novi Grad" Sarajevo, FK "Rudar" Kakanj, HNK "Orašje", NK "Tomislav" Tomislavgrad, NK "Kolibri" Bihać, NK "Posušje", FK "Velež" Mostar i FK "Budućnost" Banovići.

Ekipe predpionira će biti podjeljene u dvije grupe, a prve utakmice su na rasporedu od 10:00 sati, dok su druge u 11:00. Treća utakmica igra se u 16:00 sati, a nakon toga su planirane utakmice za treće mjesto i finale. Utakmice će se igrati uporedo na terenima Koševo II i Koševo III. Vrijeme trajanja utakmice za predpionire je 2X15 minuta.

Predstavnici Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona i Nogometnog saveza Srednjebosanskog kantona neće učestvovati na turniru obzirom da nisu imali organiziranu ligu predpionira na nivou kantona za takmičarsku 2010/2011.