Nogomet
11

Neymaru zasad suspenzija od jedne utakmice zbog crvenog kartona protiv Kolumbije

Klix.ba
Iako pravila jasno nalažu da Neymaru slijedi suspenzija od dvije utakmice zbog dva dobijana žuta kartona, a onda i direktnog crvenog kartona koji je dobio protiv Kolumbije na Kupu Amerike (Copa America), Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) je odredila kaznu na samo jedan meč.

Neymar definitivno neće nastupiti za Brazil protiv Venecuele, a šta će se dalje dogoditi, odlučit će u petak Disciplinska komisija Kupa Amerike. Neymar bi mogao biti dodatno kažnjen.

Neymar je dobio drugi žuti karton na turniru, koji znači suspenziju od jedne utakmice, a onda je dobio i direktan crveni karton nakon sukoba sa kolumbijskim reprezentativcima.

Brazilac se branio i tvrdio da nije zaslužio kartone.

"Lopta me je slučajno pogodila u ruku i dobio sam žuti karton. Osim toga, zbog lošeg suđenja dobijete ovo što se meni dogodilo", rekao je Neymar vidno nezadovoljan odlukama sudije Enriquea Ossesa.

Nogometaš se nije pokajao ni zbog sukoba sa kolumbijskim reprezentativcem Carlosom Baccom, koji je također dobio crveni karton.

"Bilo je mnogo zbrke, ali nema potrebe za crvenim kartonima. Bio sam odgurnut, nisam ni primijetio da sam dobio crveni karton. Uhvatio sam igrača i dobio žuti karton, a onda i crveni. Čudno je to što je crveni karton uvijek spreman za Neymara", kazao je Brazilac.

Bacca je naravno imao svoju verziju.

"Neymar je zbog poraza napravio nekoliko loših poteza. Loptom je pogodio igrača, a nakon toga je udario glavom Pabla Armera i Jeisona Murilla. Gurnuo sam ga kako bih ga zaustavio", izjavio je Bacca.