Nogomet
0

Neymarov otac: Moj sin je izgubio sedam kilograma u mjesec dana

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Neymar da Silva Santos, otac Barceloninog nogometaša Neymara Juniora, priznao je da je zabrinut za zdravlje svog sina.

Krvne pretrage kojima je podvrgnut po dolasku u Barcelonu pokazale su da brazilski napadač ima prenizak nivo hemoglobina u organizmu. Dijagnosticirana mu je anemija, te će tokom predstojeće azijske turneje prolaziti intenzivnu terapiju.

Njegov otac tvrdi da je za sve kriva operacija krajnika kojoj je Neymar Junior podvrgnut 5. jula. Od tada je izgubio gotovo sedam kilograma.

"Fizički umor koji osjeća posljednjih sedmica nije normalan i prilično me zabrinjava. S obzirom da praktički nema masnoće, počeo je gubiti na mišićnoj masi", kazao je stariji Neymar u razgovoru za TV Globo.

Mladi je nogometaš imao problema s hroničnom upalom krajnika zbog čega je gubio apetit. Operacija mu je trebala pomoći, ali njegov otac smatra da je samo pogoršala stanje njegovog sina.

U Barceloni ipak nisu zabrinuti, a i liječnik brazilske reprezentacije Jose Luiz Runco tvrdi da je takva reakcija nakon operacije krajnika normalna.

"Uobičajeno je da se poremeti krvna slika poslije operacije krajnika. Ali uz pravilnu prehranu u nekoliko sljedećih sedmica situacija će se u potpunosti vratiti u normalu", kazao je Runco.